Венеција: Музеји отварају врата послије годину дана

Танјуг
Foto: Image by Foundry Co from Pixabay

РИМ- Након више од годину дана закључаних врата, музеји и галерије у Венецији отварају врата посјетиоцима.

Агенција Анса јавља да чувена галерија „Пеги Гугенхајм", данас прима прве посјетиоце који су резервисали карте унапред. Постављена је изложба у част 1.600 година постојања града на води.

За данас је предвиђено и отварање Дуждеве палате и Музеја Кавур, а и умјетничка галерија Академије данас ће, након једногодишње паузе, примити прве посјетиоце.

„Веома је важно да након што смо предуго остали затворени и без посјетилаца постепено отварамо музеје и галерије. То је знак наде. Сви смо уморни и обесхрабрени, и добро је да отворимо за публику културне установе јер су дио нашега идентитета и свакдневног живота", рекла је за агенцију директор умјетничке галерије „Пеги Гугенхајм", Карол Ваил.

Све структуре које се отварају примиће посјетиоце уз строго поштовање анти-ковид мјера унапред обезбијеђена резервација, обавезно ношење заштитних маски, ограничен број посјетилаца распоређених у смјене и поштовање физичког размака међу особама.

За посјетиоце из других дијелова Италије, прије преласка регионалних граница или путовања возом, обавезно је имати негативан тест на ковид19.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана