Велики Блек за велики јубилеј

Б.П.
Велики Блек за велики јубилеј

БЕОГРАД - Издавачка кућа “Голконда” објавила је нови број едиције “Лунов магнус стрип”, у епизоди култног стрипа “Велики Блек”, под називом “Градоначелник Малог Рима”.

Излазак ове епизоде се временски поклапа и са једним великим јубилејом - наиме, баш ових дана се навршава 70 година од првог појављивања Блека на италијанским киосцима. Ауторски тројац који се крио под умјетничким именом ЕсеГесе је октобра 1954. године представио тог трапера јунака, неустрашивог борца за слободу и правду. Читаоци су остали опчињени његовим пустоловинама, најприје у Италији, потом у Француској, Грчкој и многим другим земљама, а касних шездесетих с њим се упознала и стриповска публика у тадашњој Југославији. Од тог тренутка, плавокоси џин постаје један од стубова темељаца серијала “Лунов магнус стрип”, а исту улогу је добио и код “Голконде”, издавачке куће која је 2022. наставила објављивање едиције “ЛМС”.

Нови број доноси причу коју је написао Миодраг Милановић, док је за цртеж био задужен Миша Мијатовић Радич. Свеска има 96 страна у меком повезу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана