Ведрим бојама слика Рогатицу

Сретен Митровић
Ведрим бојама слика Рогатицу

Рогатица - Млада академска сликарка Данијела Новаковић из Рогатице представила је своје стваралаштво на ретроспективној изложби која је отворена у згради рогатичке Старе гимназије.

Новаковићева је недавно од општине добила просторије за рад, а поставка обухвата радове који су настајали посљедњих десетак година. Ријеч је о сликама које је млада Рогатичанка стварала док је ишла у средњу ликовну школу на Цетињу, али и као студент Ликовне академије у Требињу и на магистарским студијама у Сарајеву.

Средњу ликовну школу “Петар Лубарда” на Цетињу Новаковићева је завршила са одличним успјехом, а Ликовну академију у Требињу са просјечном оцјеном девет. На магистарским студијама у Сарајеву учи тајне вајарског заната.

- Оку љубитеља ликовне умјетности понудила сам више од 200 слика у различитим техникама. Ту је акварел на платну, уље на платну, цртежи у оловци, фломастеру, креди и тушу. И формати изложених радова су различити, има их од 5х5 центиметара до 1,5х1,2 метра - каже Новаковићева.

Посебно је истакла радове настале на магистарским студијама.  Изложба је изазвала велику пажњу бројних Рогатичана, који су дошли са радозналошћу да разгледају слике младе умјетнице. Поставка ће бити отворена још неко вријеме, а Новаковићева каже да ће касније простор припремити за нову изложбу.

Осим у свом атељеу, млада сликарка ствара и по наруџби.

Осликала је и ограду око једног угоститељског објекта у Рогатици.

- Задовољна сам како сам осликала ограду и веома сам захвална власнику што ми је пружио прилику да се искажем и на том пољу - казала је Данијела.

Колоније

Данијела Новаковић била је учесник више ликовних колонија. Сликала је у Вишеграду, Добоју, Рогатици, а прошле године била је селектор радова рогатичких наиваца који су излагали уз крсну славу општине Преображење Господње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана