Вечерас свечано отварање Тeатар феста

Aгенције
Вечерас свечано отварање Тeатар феста

Бањалука - У Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци вечерас ће почети традиционална позоришна манифестација 16. Театар фест "Петар Кочић", коју ће званично отворити предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић.

 Директор Народног позоришта Републике Српске Ненад Новаковић рекао је раније Срни да је све спремно за почетак Театар феста, а прве вечери публици ће се представити домаћин манифестације, Народно позориште Републике Српске са представом "С планине и испод планине".

На овогодишњем Театар фесту учествоваће шест позоришта из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Хрватске. Публика ће моћи да ужива у представама позоришта из Кикинде, Зрењанина, Београда, Новог Сада, Ријеке, Зенице и Бањалуке.

Народно позориште из Кикинде извешће представу "Сава Савановић-Вампирска симфонија", а Народно позориште из Новог Сада представу "Здраво животе", док је представа "Дабогда те мајка родила" рађена у копродукцији Хрватског народног казалишта Ивана племенитог Зајца и Хрватског културног друштва "Театра" из Ријеке.

На фестивалу ће бити изведене и представе "Зла жена" Народног позоришта "Тоша Јовановић" из Зрењанина, "Елијахова столица" Југословенског драмског позоришта из Београда, "Гребање или како се убила моја мајка" Босанског народног позоришта из Зенице и Битеф театра из Зенице, те представа "Кухиња" Народног позоришта Републике Српске.

Овогодишњи Театар фест пратиће бројни садржаји – изложбе и промоције књига, а сваке фестивалске вечери биће одржан округли сто о представи одиграној те вечери.

Селектор Фестивала је Мирослав Радоњић, а жири ће радити у саставу Небојша Брадић, Милош Бабић и Никола Пејаковић.

Фестивал, који ће свечано бити отворен вечерас у 19.30 часова, трајаће до 9. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана