Вечерас почиње бесплатан курс француског језика у Народној библиотеци ''Филип Вишњић'' у Бијељини

Срна
Foto: Архива

БИЈЕЉИНА- У Народној библиотеци "Филип Вишњић" у Бијељини вечерас почиње бесплатан курс француског језика за 10 чланова библиотеке који су се први пријавили на овај курс.

Курс ће трајати три мјесеца, два пута седмично, понедјељком и сриједом од 18.00 до 19.00 часова у просторијама Библиотеке.

Према ријечима вршиоца дужности ове установе културе Петре Рајковић, ово је прилика да се окупе заљубљеници у овај европски језик и да у Библиотеци "Филип Вишњић" похађају бесплатни почетни курс француског језика.

Она је нагласила да су право на овај, бесплатан курс имали, прије свега, чланови Библиотеке.

Рајковићева је истакла да је у Библиотеци у припреми и формирање фонда књига на страним језицима, око 6.500 јединица на 15 различитих језика, међу којима је и неколико стотина књига на француском језику.

Рајковићева је поручила члановима Библиотеке да ће, када се фонд формира, бити у прилици да се упознају и друже са књигама на неким од страних језика које ова установа посједује.

Према њеним ријечима, бесплатан курс француског језика прилика је да се скрене пажња на лингвистичко богатство Библиотеке, као и на потребу учења страних језика како би се у већој мјери цијенила вриједност и предности различитих култура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана