Вечерас хуманитарни концерт “Аутизам говори срцем”

Срна
Вечерас хуманитарни концерт “Аутизам говори срцем”

БАЊАЛУКА- Традиционални хуманитарни концерт “Аутизам говори срцем”, чији је један од циљева и набавка ЕЕГ апарата којим се региструје укупна електрична активност мозга, биће емитован данас на “Јутјуб” каналу Центра за специјалистичке социјалне услуге “За мајку и дијете” поводом обиљежавања Свјетског дана аутизма.

На 11. концерту ће учествовати културно-умјетничка друштва “Свети Сава” и “Веселин Маслеша”, мали и велики хор Основне школе “Иво Андрић”, те њихова рецитаторска и плесна секција.

Учесници су и плесни студио “Сити џез” из Бањалуке, Балетски студио “Алегро”, Клуб ритмичке гимнастике “Алегро”, Вокални атеље “МаМа вокс”, другари из предшколске установе “Цицибан-клуб”, Дјечији хор “Врапчићи”, те познати солисти.

Циљ традиционалног обиљежавања овог датума јесте подизање свијести друштва о потребама и могућностима дјеце са аутизмом и њихових породица, као и предузимање неопходних мјера за обезбјеђивање ране дијагнозе и правовремене интервенције да би особама са аутизмом био омогућен што квалитетнији живот.

Рана дијагностика и правовремена интервенција пресудни су за развој потенцијала код дјеце са сметњама у развоју из спектра первазивних развојних поремећаја.

“Жеља нам је да укажемо на значај отклањања свих видова препрека да бисмо за особе са аутизмом изградили безбједно, пријатно и подржавајуће окружење. Актери ове несвакидашње приче биће искључиво дјеца предшколског и школског узраста која ће наступати за своје другаре”, навели су из Центра за едукацију “Твоја ријеч” из Бањалуке.

Концерт ће бити емитован у 18.00 часова.

Из Центра су напоменули да је Дан, који је организован под мотом “Од ране интервенције до школовања и запошљавања”, усмјерен ка значају препознавања аутизма у што ранијој доби, те пружању квалитетнијег образовања и рехабилитације у оквиру основношколског образовања.

“Донирај и буди вјетар у крилима све дјеце! Свој допринос можете донирати уплатом одговарајућег износа, сходно жељи и могућности, на рачун 555-007-00527004-54 Нова Банка Бањалука”, наводи се у саопштењу.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана