Вечерас 94. церемонија додјеле Оскара

Танјуг
Foto: Архива/Агенције

ЛОС АНЂЕЛЕС - Овогодишња 94. церемонија додјела престижне филмске награде Оскар биће одржана вечерас у Долби Театру у Лос Анђелесу.

Церемонију додјеле најпрестижније награде водиће Реџина Хол, Ејми Шумер и Ванда Сајкс.

Почетак церемоније заказан је за 20  часова по пацифичком времену, а по средњоеврпском времену одвијаће се у ноћи са недјеље на понедјељак.

Филм "Шапе пасје" Џејн Кемпион, са Бенедиктом Камбербачем у главном улози, има 12 номинација, прати га "Дина" са 10, а слиједе "Белфаст" и "Прича са западне стране" са по седам номинација.

У категорији за најбољи филм номиновани су: "Краљ Ричард" у режији Реиналда Маркуса Грина, "Прича са западне стране" Стивена Спилберга, "Не гледај горе" Адама Мекеја, "ЦОДА" Шиан Хедер, "Белфаст" у режији Кенета Бране, "Шапе пасје" редитељке Џејн Кемпион, "Улица ноћних мора" Гиљерма дел Тора, "Дина" Дениса Вилнева, "Пица од сладића" Пола Томаса Андерсена и као најбоље оцијењени филм према мишљењу гледалаца "Вози мој ауто" у режији Рјусуке Хамагучија.

У категорији за најбољу глумицу номиноване су Џесика Честејн у филму "Очи Теми Феј", Оливија Колман у филму "Мрачна кћи", Пенелопе Круз за улогу у "Паралелне мајке", Никол Кидман у "Бити Рикардос" и Кристен Стјуарт за улогу принцезе Дајане у филму "Спенсер".

У категорији за најбољег глумца кандидовани су Хавиер Бардем у филму "Бити Рикардос", Бенедикт Камбербач за улогу у филму "Шапе пасје", Ендру Гарфилд који игра у остварењу "tick, tick… BOOM!", затим Вил Смит у "Краљу Ричарду" и Дензел Вошингтон за улогу у "Трагедији Магбета".

У категорији за најбољег редитеља боре се Кенет Брана за филм "Белфаст", Пол Томас Андерсон с филмом "Пица од сладића", Џејн Кемпион која је режирала "Шапе пасје", Рјусуке Хамагучи са "Вози мој ауто", као и Стивен Спилберг са "Причом са западне стране".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана