Ускоро излази стрип албум “Луча микрокозма”: Ново тумачење класика владике Његоша

Б. П.
Ускоро излази стрип албум “Луча микрокозма”: Ново тумачење класика владике Његоша

БЕОГРАД - Издавачка кућа “Форма Б”, која је започела процес издавања стрипова по свим Његошевим дјелима, за неколико дана објављује други албум у том издавачком подухвату, урађен по књизи “Луча микрокозма”.

Стрип цртач и илустратор Геза Шетет задужен је за визуелни дио адаптације књижевног класика домаће књижевности, док је уредник Илија Мировић. Крајем октобра прошле године иста екипа је пласирала “Горски вијенац” у форми стрипа, у луксузном издању на 143 илустроване стране, а укупно 160 страна са свим пропратним текстовима, у великом формату тврдих корица, на оба писма - и ћирилици и латиници. Илустратори су били Геза Шетет и Миодраг Микица Ивановић, док је насловну страну ћириличног издања урадио чувени Жељко Пахек, који је исти посао обавио и за ново издање.

- Што се тиче Његоша, одлучили смо да урадимо стрипове по свим његовим дјелима, тако да након сјајно припремљеног  “Вијенца” стиже “Луча микрокозма”, која је већ завршена. Такође, припремамо и “Лажног цара Шћепана Малог”, па онда “Глас каменштака”, “Свободијаду”… Мислим, кад смо успели са “Лучом”, све је остало лако. Претходне двије године смо учествовали на откупу књига за библиотеке Србије и имали неког солидног успјеха за једног малог издавача - рекао је Мировић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана