Усавршавање код славне Џенифер Лармур нови изазов сопранa Албинe Смајловић

Александра Маџар
Усавршавање код славне Џенифер Лармур нови изазов сопранa Албинe Смајловић

Бањалука - Сопран из Бањалуке Албина Смајловић одржала је фантастичан концерт у Центру лепих уметности "Гварнеријус" у Београду.

Талентована Смајловићева добро је позната публици у главном граду Србије, па ни овај пут аплаузи, позитивна енергија публике и најљепше реакције на њен раскошни глас нису изостали. Послије овог наступа, који је организован у оквиру регионалне сарадње с "Гварнеријусом", оперска пјевачица вриједно се спрема за солистички концерт у Нишу, који ће одржати 12. октобра уз пратњу пијанисткиње Дуње Јанковић, са којом дуго и успјешно сарађује.

- Крајем октобра путујем у Луксембург на мастерклас код свјетски познатог мецосопрана Џенифер Лармур. Одлазак је подржала Музичка организација "Nei Stemmen", од које сам добила стипендију. Круна тог рада је концерт у Луксембургу 5. новембра - најавила је Смајловићева.

Када је ријеч о концерту одржаном у Београду, каже да јој се испунила велика жеља јер је сцену дијелила са великим пијанистом и другом Миливојем Вељићем, којег је упознала када је била члан Оперског студија у Београду.

- На концерту сам имала и фантастичне госте, баритона Марка Калајановића, који је, као и увијек, шармирао понајвише женски дио публике, а који је велики професионалац у овом послу - додала је Смајловићева и истакла да јој била велика част што је пристао да буде гост, имајући у виду да то готово никад не ради. Своје вокалне способности показао је и студент на Факултету музичких уметности у Београду, тенор Младен Продан, који је, како каже Смајловићева, један од најталентованијих које је чула у посљедње вријеме.

- Све укупно, био је ово један квалитетан и фантастичан концерт, гдје ме је публика само даривала позитивном енергијом. Надам се да сам им успјела бар пола узвратити - казала је оперска пјевачица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана