Урош Томић: У серији "Посета" нема промоције криминалаца и "батица"

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД- Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је редитељ Урош Томић који је говорио о раду на мини серији "Посета".

Томић је рекао да га је продуцент Александар Протић звао да помогне да се до детаља избрусе четири приче, али и да помогне креатору серије Вељку Мићуновићу, као позоришном редитељу, да уђе у основе филмског снимања и језика, пошто му је ово прво такво снимање.

И редитељка Мина Ђукић је позвана да напише једну од прича, коју усљед временског хаоса није могла режирати, па је Томић преузео тај посао.

Томић је истакао да му је било драго да ради "нешто што се дешава на селу и нема никакве везе са полицајцима и криминалцима".

Према његовим ријечима, док је у Великој Британији и Сједињеним Државама формат као "Посета" регуларан, код нас се први пут раде четири наставка гдје је "сваки пут нови јунак, проблем и свет".

"Саме приче можда нису виђене код нас, више су интимне. Наравно, везане су за кримић, јер се баве људима у истражном затвору, али то нису велике зверке, није промоција криминалаца и 'батица'", нагласио је редитељ.

Пошто је претходно радио серије везане за полицајце и криминалце, Томић је био у потрази за причом забудући филм која нема везе са тим, док се није указала мини серија "Посета", као "мали филм по минутажи и драматургији".

Томић је рекао да се увијек трудио да подјеле буду нетипичне и да Борис Исаковић и Радош Бајић играју кумове који се сукобљавају када један оптужи другог да му је запалио хладњачу.

"Са Борисом сам радио и зна да буде тензично, али је забавно. Са Радошем нисам радио раније. И било је велико уживање. Нисам знао шта ћу добити, а није ни он знао. Он не игра толико осим у својим филмовима и продукцији. Прихватио је јер му се допао текст. Драго ми је да се то десило, што су њих двојица два супарника", признао је редитељ.

Томић је истакао да су Милица Трифуновић и Наташа Тапушковић оствариле јако занимљиве улоге, додавши да је Стефан Лукић као адвокат ипак главни јунак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана