"Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру" нова представа у Дјечијем позоришту РС

ГС
"Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру" нова представа у Дјечијем позоришту РС

БАЊАЛУКА - "Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру", нова је представа у Дјечијем позоришту Републике Српске, чија премијера је планирана половином марта, а око чије реализације је данас у овом театру одржан први радни састанак.

Представа настаје према истоименој књизи бањалучког књижевника Берислава Благојевића, а драматизацију и режију потписаће Јован Царан, режисер из Зрењанина.

Аутор сценографије, лутака и костима биће Ирина Сомборац из Београда, која је радила и на представи "Јунак у трегерима", рађеној по књизи Јове Чулића.

- Овим се наставља програмска оријентација Дјечијег позоришта Републике Српске да сваке године афирмише и једног домаћег значајног писца, да би се  сценским извођењем, праизведбом,  потврдио избор квалитетне литературе.          Наиме, обје књиге су већ постале дио обавезне лектире у основним школама Републике Српске, па се и кроз овај формат продукције снажно увезују просвјета и култура - саопштено је из Дјечијег позоришта Републике Српске.

Књига "Упознајте  Гагарина, најшашавијег пса у свемиру", објављена је 2019. године у Заводу за уџбенике и наставна средства.

           

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана