Умрла Даринка Живковић из Петријиног венца

Б92, Танјуг
Умрла Даринка Живковић из Петријиног венца

Даринка Живковић из Доње Мутнице код Параћина, Петрија из филма Срђана Карановића "Петријин венац" насталог по дјелу Драгослава Михајловића, умрла је данас у 85. години живота, потврдила је Танјугу њена породица.

Даринка Живковић је као натуршчик глумила неписмену жену, а прича прати њену трагичну судбину о животу са тројицом људи које је вољела. Филм је снимљен 1978. године у Сењском Руднику, и обухвата период послије Другог свјетског рата.

Лик покојне Даринке тумачила је глумица Мирјана Карановић, а поред ње у филму су играли и Марко Николић, Драган Максимовић, Павле Вуисић, МИћа Томић, Љиљана Крстић, Оливера Марковић, Милош Жутић, Раде Марковић и Бранко Цвејић и други. Сценарио за филм је написао Срђан Карановић, сарадник на сценарију је био Рајко Грлић, а музику је написао Зоран Симјановић.

На основу филма направлљена је и истоимена телевизијска серија, а филм је на простору бивше Југославије стекао култни статус и тако од Даринке Живковић направио једног од најпрепоознатљивијих глумаца натуршчика у земљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана