Умјетнички филмови слабо посјећени

Мирна Пијетловић
Умјетнички филмови слабо посјећени

Бањалука - Екипа мултиплекса "Палас" из Бањалуке потрудила се да ово љето својим суграђанима донесе дашак европске кинематографије, па су тако сви љубитељи умјетничког филма имали прилику да погледају четири остварења.

Ријеч је о филмовима "Цезар мора умријети", "Као неко заљубљен", "Лоренс, у сваком случају" и "Како срећа хоће", а сви они добитници су награда престижних филмских фестивала.

- Увијек се трудимо да на нашем репертоару имамо популарне филмове, нарочито оне који су освојили неке од награда престижних филмских фестивала - рекла је за "Глас Српске" портпарол мултиплекса "Палас" Марина Поповић.

Она је истакла да, нажалост, посјећеност и није била толико велика, без обзира на то што је ријеч о награђиваним и прије свега умјетничким филмовима.

- Очекивали смо већу посјећеност на пројекцијама европских филмова, с обзиром на њихову потражњу и иначе не тако велику понуду - нагласила је Поповићева.

Она је истакла да Бањалучани више посјећују пројекције холивудске продукције, нарочито љети у вријеме одмора.

- На нашем репертоару сви заинтересовани могу погледати филмове "Породица Милер", "Елисијум", синхронизоване анимиране филмове "Турбо 3Д" и "Авиони 3Д", те "Гроњн упс" - најавила је Поповићева.

Када је у питању европски филм, на репертоару "Паласа" још игра шпанска драма "Како срећа хоће" у којем једну од главних улога игра популарна глумица Салма Хајек, па сви они који би жељели да погледају ово филмско остварење могу то учинити до 29. августа.

"Како срећа хоће"

У филму "Како срећа хоће" бивши публициста Роберто нема среће. Без посла и напуштен од пријатеља и колега, вуче се са једног интервјуа на други. Његова жена Луиза је једина на коју може да се ослони. Послије једне понижавајуће епизоде, он одлази у Картагину, мјесто гдје су он и Луиза провели медени мјесец. Међутим, умјесто њиховог хотела сада је ту музеј. Током отварања музеја, док Роберто разгледа унаоколо, у чудној незгоди он пада са скеле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана