Умјетница Александра Кокотовић први пут пред публиком у родном крају

Срна
Умјетница Александра Кокотовић први пут пред публиком у родном крају

ТРЕБИЊЕ - Изложба слика под називом “Тајна доктрина” умјетнице Александре Кокотовић из Београда, која је постављена у марту, а због епидемије вируса корона је приказивана виртуелно, вечерас је свечано затворена у требињском Музеју Херцеговине.

Кокотовићева је изразила задовољство што је први пут пред публиком у родној Херцеговини, а посебно захвална је запосленима у Музеју Херцеговине, што су приказали њену изложбу без обзира на ситуацију.

“Веома сам срећна што сам ту. Ова феноменална екипа Музеја Херцеговине је све вријеме током епидемије виртуелно рекламирала моју изложбу, а када је Музеј отворен нису наплаћивали улаз да би што више људи дошло и видјело мој рад”, рекла је Кокотовићева.

Ријеч је о апстрактној савременој умјетности, а дјела Александре Кокотовић човјека тјерају на дубоко промишљање о суштинским питањима живота.

“Потрудила сам се да дубље проникнем у питања ко смо и одакле смо и да ли заиста познајемо своју историју, те да вам понудим један свијет, који ће заголицати ваша размишљања и одвести вас на далека путовања”, истакла је Кокотовићева.

Прије Требиња изложба је приказана у Београду, а од сутра ће бити у Невесињу.

Директор Музеја Херцеговине Ивана Грујић рекла је да је ова изложба у циклусу “Херцеговци који живе и стварају ван Херцеговине”, те је тако и са Александром Кокотовић која је поријеклом из Херцеговине, живјела је у Сарајеву, а сада је у Београду.

“Ми смо изложбу промовисали на нашим страницама - жИнстаграмуж и жФејсбукуж. То је прва изложба коју смо представили јавности за вријеме пандемије”, навела је Грујићева.

Она додаје да су са завршетком ванредног стања посјетиоци имали прилику да изложбу, за коју није било свечаног отварања, виде уживо.

“Са овом изложбом смо успјели да одржимо тај континуитет излагачке дјелатности музеја”, истакла је Грујићева и додала да је у наредном периоду у плану низ изложби и сличних манифестација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана