Угледни гости из цијелог свијета на Мокрој Гори

Срна
Угледни гости из цијелог свијета на Мокрој Гори

Београд - Девети међународни филмски и музички фестивал "Кустендорф", који ће бити одржан од 22. до 27. јануара у Дрвенграду на Мокрој Гори, угостиће прослављене ауторе, глумце и музичаре, као и бројне младе филмске ауторе и друге еминентне госте из свијета филма.

Министар културе и информисања Србије Иван Тасовац, чије је министарство покровитељ фестивала, рекао је да је "Кустендорф" јединствен не само у Србији и региону, него и у Европи и свијету. 

- Ово ће бити најплоднија година са српским филмовима у конкуренцији младих. Највећи број добрих филмова виђених у селекцији долази из Србије - рекао је Кустурица и додао да се за награде такмичи 17 филмова.

Међународни жири чине филмски продуцент и аутор документарних филмова из Етиопије Мажида Абди и филмски продуцент из Аргентине Хосе Ибањез. 

Упитан шта ће ове године бити перформанс на отварању фестивала, Кустурица је рекао да се двоуми између постављања руских ракета и огромног броја гусака, које су мотив на плакату за овогодишњи фестивал. 

У оквиру музичког програма наступиће јерменска реге и ска атракција "Реинкарнејшн", молдавски трубач Адам Стинга, као и српски рок састави "Партибрејкерс", који ће концерт имати 24. јануара, те "Коља и Гробовласници", који наступају 23. јануара. (Срна)
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана