Угасила се звијезда Герија Маршала

Агенције
Угасила се звијезда Герија Маршала

Бербанк - Сценариста и редитељ Гери Маршал, који је режирао филмске хитове "Згодна жена" и "Одбјегла млада", умро је у 82. години.

Маршал је преминуо у уторак у болници у Бербанку у Калифорнији од компликација упале плућа коју је добио послије можданог удара. Био је спретан у комедији и романсама и имао низ хит телевизијских серија, медју којима су "Happy Days " и веома успјешних филмова у бокс офису.

Филм "Згодна жена" из 1990. године постао је један од комерцијално најуспјешнијих филмова 1990-их година са зарадом од 4,6 милиона долара, а данас се сматра једним од најуспјешнијих филмова тог жанра. Маршал се појављивао као упечатљив споредан глумац у бројним улогама, гдје је посебно привлачио његов њујоршки нагласак и груб наступ.

Ричард Гир, који је са Џулијом Робертс играо главну улогу у "Згодној жени", у саопштењу је написао да су "сви вољели Герија", јер је он "био ментор и навијач и један од најсмјешнијих људи на свијету. Имао је добро срце и враголасту душу. Он је био Гери". Своју каријеру почео је у свијету забаве 1960-их продајући вицеве комичарима, затим је почео да пише скечеве за емисију "The Tonight Show". Тада га је запазио комичар Џои Бишоп, који га је одвео у Лос Андјелес да пише за његов шоу. Показало се да је успјешан у писању за смијешне ТВ серије и са партнером Џеријем Белсоном писао је сценарије за најпопуларније комедије током 1960-их, медју којима су "The Lucy Show " и "The Dick Van Dike Show". У јануару 1979. Маршал је имао три од пет најпопуларнијих комедија на телевизији, укључујући "Happy Days", која је емитована од 1974. до 1984. године. Гери Маршал биће сахрањен у кругу породице, али је комеморација планирана за његов родјендан 13. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана