“Убунту Гитарфест” у Бањалуци

Миланка Митрић
“Убунту Гитарфест” у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Међународни фестивал класичне гитаре “Убунту Гитарфест” у организацији Асоцијације гитариста “102 жице” биће одржан од 30. новембра до 2. децембра у концертној дворани Банског двора Културног центра.

- Ово је јединствен догађај који промовише гитарски звук. Као такав намијењен је и широкој публици и врхунским гитаристима, и педагозима и њиховим ученицима и студентима, као и градитељима гитаре. Да би сви они нашли своју “гитарску нишу”, програм фестивала осмишљен је разнолико  - најавили су организатори.

Централни догађај представљају два вечерња концерта на којима ће наступити солисти Јуре Церковник (30. новембар) и Горан Кривокапић (1. децембар). Треће концертне вечери представиће се побједници такмичења из категорија основних и средњих музичких школа. Тада ће наступити и Борис Поповић, млада нада музичке гитарске сцене РС.

У склопу фестивалских активности биће организовано предавање Дарка Карајића на тему “Барокна музика данас”, а Зоран Кувач, познати градитељ гитара из Бањалуке, одржаће презентацију својих инструмената.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана