У Зворнику представљена "Јесења гозба са вилом Босиљчицом" Жељане Радојичић Лукић

Срна
У Зворнику представљена "Јесења гозба са вилом Босиљчицом" Жељане Радојичић Лукић

ЗВОРНИК - У зворничком Дому омладине вечерас је представљена књига "Јесења гозба са вилом Бисиљчицом", аутора Жељане Радојичић Лукић, вишеструко награђиване учитељице из Србије и лидера образовања у региону.

Лукићева је рекла да је њена књига настала као потреба да један кутак срећног учења, једна срећна учионица под отвореним небом, која се истински налази у Србији, буде доступан свој дјеци.

"Књига је прича у којој је представљена Лука годишњих доба - Чаробно село, а Лука у књизи представља природу у којој се смењују годишња доба, где се свако годишње доба везује за једну страну света на којој се налази једна кућица у којој живи једна вила чаробница", изјавила је Лукићева новинарима.

Истичући да је књига намијењена дјеци предшколског и млађег школског узраста, те да је настала као потреба и дјетета, и родитеља, и учитеља, Лукићева је рекла да је књига, између осталог, изазов за учитеља колико дијете чита књигу у оквиру разреда, школе, као и да се ти изазови спроведу на нивоу школе, чак и локалне заједнице.

Она је навела да је "Јесења гозба са вилом Босиљчицом" прва књига из едиције "Чаробно село", која садржи "Златни мир са вилом Божицом", "Пролећну журбу са вилом Ђурђицом" и "Летњу вреву са вилом Сунчицом".

Рецензент Градимир Стојковић написао је да је узалудно описивати или препричавати ову књигу.

"Књига се мора читати, прочитати, схватити и онда - испочетка. Толико тога постоји у њој, више него довољно за непрекидно читање уз уживање, учење, преживљавање и све оно остало што иде уз литературу која је у оваквом посебно упечатљивом облику", написао је Стојковић у рецензији.

Жељана Радојичић Лукић изабрана је међу 50 најбољих наставника свијета и добитник је, како је рекла, једног од највећих свјетских признања за изузетан допринос образовању.

Издавач књиге је "Креатива" из Бање Врујци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана