У уторак почиње "Приједорско љето културе"

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР - Овогодишње "Приједорско љето културе", једна од најзначајних градских манифестација у оквиру које ће бити организовано 25 програма из различитих области, почиње у уторак, 1. јуна, и трајаће до 26. августа.

Вршилац дужности начелника Одјељења за друштвене дјелатности Моња Касаловић рекла је Срни да ће, током готово три мјесеца, Приједорчанима и њиховим гостима бити понуђено 25 програма из позоришне, ликовне, књижевне, хорске, филмске, музичке, луткарске, археолошке, астрономске и фолклорне области.

Она је најавила да ће програми бити реализовани на 18 различитих локација на подручју града, и то у сарадњи са јавним установама културе, културно-умјетничким друштвима и удружењима.

Касаловићева је истакла да је циљ ове манифестације, која обједињује културу и туризам, понудити квалитетне и интересантне садржаје грађанима Приједора и свима који се одлуче да проведу љето у овом граду.

Ову вишемјесечну манифестацију започеће 1. јуна Удружење "Жене у умјетности" поставком силуета жена у различитим животним ситуацијама, уз могућност фотографисања са њима и уз стихове локалних пјесника.

Манифестација "Приједорско љето културе" у граду на Сани установљена је 2008. године, а лани није одржана због вируса корона.

Програми у оквиру ове манифестације биће реализовани у складу са препорукама и одлукама Института за јавно здравство Републике Српске и Штаба за за ванредне ситуације града Приједор које буду важиле у тренутку извођења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана