У Требињу представљена књига за дјецу "Тајни живот музеја"

Срна
У Требињу представљена књига за дјецу "Тајни живот музеја"

ТРЕБИЊЕ - Музеј савремене умјетности Републике Српске данас је у Музеју Херцеговине у Требињу представио књигу за дјецу "Тајни живот музеја", са посебним акцентом на презентацију музејске колекције како би се дјеци указало на богатство културног насљеђа и значај његове презентације и очувања.

Књига је резултат сарадње са ауторком Јеленом Којовић Тепић и илустратором Драгославом Малинићем који су приредили посебно издање прве књиге за дјецу о Музеју савремене умјетности Републике Српске.

Књигу су представили директор Музеја савремене умјетности Републике Српске и музејски савјетник Сарита Вујковић и кустоси Музеја Лана Павловић и Исидора Бањац.

Вујковићева је истакла да је књига прилагођена за дјецу од 5 до 12 година.

Она је додала да књига "Тајни живот музеја" говори о животу 10 малих мишева који откривају какав се тајни живот одвија унутар зидина једног музеја и који се кроз разне авантуре упознају са значајем институције.

-Посебан акценат стављен је на презентацију музејске колекције чији су репрезентативни примјери представљени илустрацијама и текстуалним објашњењима, с циљем да се дјеци укаже на богатство културног насљеђа које баштини наша институција и на значај његове презентације и очувања - навела је Вујковићева.

Након презентације, одржана је радионица "Буди и ти музеалац!" за дјецу, која су упозната о раду музеја и музејских стручњака, као и о колекцији Музеја савремене умјетности Републике Српске чије репродукције се налазе у књизи "Тајни живот музеја".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана