У трци за Срце Сарајева 17 регионалних серија

Танјуг
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Сарајево филм фестивал саопштио је да се 17 телевизијских серија из региона налази у конкуренцији за награде "Срце Сарајева" у неколико категорија.

Сарајево филм фестивал је саопштио да су у категорији за "Најбољу драмску серију" номиновани из Србије "Беса", "Блок 27", "Црна свадба", "Кљун" и "Нечиста крв", словеначки "Ленинов парк", а из Хрватске "Подручје без сигнала" и "Шутња".

За "Најбољу комедију" номиноване су серије из Србије "Адвокадо" и "Чудне љубави", босанскохерцеговачка "Луд, збуњен, нормалан" и хрватски "Мркомир И".

За "Најбољу главну глумицу у драмској серији" конкуришу Јелена Ђокић (''Црна свадба''), Тихана Лазовић, Јована Стојиљковић (обје "Подручје без сигнала"), Ксенија Мишина ("Шутња"), Ника Розман ("Ленинов парк", Хана Селимовић ("Беса"), Нада Шаргин ("Време зла") и Ивана Вуковић ("Кљун").

За "Најбољег главног глумца у драмској серији" номиновани су Арбен Бајрактарај ("Беса"), Изудин Бајровић, Рене Биторајац, Крешимир Микић (сви "Подручје без сигнала"), Драган Бјелогрлић ("Нечиста крв"), Горан Богдан ("Шутња"), Себастијан Каваца ("Долина рож" и "Ленинов парк") и Уликс Фехмиу ("Црна свадба").

У трци за "Најбољу епизодну улогу - глумица у драмској серији" су Лана Барић ("Подручје без сигнала"), Љиљана Благојевић ("Кљун"), Милица Гојковић ("Беса"), Бранка Катић ("Убице мог оца") и Исидора Симијоновић ("Време зла").

За "Најбољу епизодну улогу - Глумац у драмској серији" номиновани су

Златко Бурић ("Шутња"), Вахид Џанковић ("Кљун"), Мухамед Хаџовић ("Мочвара"), Славко Штимац ("Црна свадба") и Феђа Штукан ("Нечиста крв").

У конкуренцији за "Звијезду у успону" су Флорист Бајгора ("Беса"), Сара Климоска, Роберт Ожвар (обоје "Мочвара"), Павле Менсур ("Време зла"), Стипе Радоја ("Подручје без сигнала"), Сара Сандева ("Нечиста крв") и Стефан Вукић ("Кљун").

У категорији "Најбоља главна глумица - комедија" су номиноване Јасна Ђуричић ("Адвокадо"), Наташа Нинковић ("Сложна браћа"), Милена Предић ("Чудне љубави") и Татјана Шојић ("Луд, збуњен, нормалан").

У трци за "Најбољег глумца - комедија" су Љубомир Бандовић ("Адвокадо"), Никола Којо ("Чудне љубави"), Мустафа Надаревић (1943-2020) ("Луд, збуњен, нормалан") и Горан Навојец ("Мркомир И").

"Звијезда у успону - комедија" може бити Тарик Џинић ("Луд, збуњен, нормалан"), Јован Јовановић ("Чудне љубави") или Мирна Михелчић ("Мркомир И").

За "Најбољи сценарио за епизоду - драмска серија" номиновани су

Марјан Алчевски за шести наставак "Шутње", Матија Драгојевић и Љубица Луковић за осми "Кљуна" и Бобан Јевтић пети "Блока 27".

Ту су и Хана Јушић, Јелена Паљан и Милан Ф. Живковићћ за други наставак "Подручја без сигнала", Страхиња Маџаревић за пети "црне свадбе", Милена Марковић за пети "Мочваре", као и Игор Стоименов, Вук Ршумовић и Младен Матичевић за први "Бесе".

За трећи наставак "Нечисте крви" постхумно је номинован Војислав Нановић (1922-1983).

У конкуренцији за "Најбољу режију за епизоду - драмска серија" су Немања Цхипранић за седми наставак "Црне свадбе", Јелена Гавриловић и Урош Томић за осму "Кљуна" и Матевж Лузар за први "Долине рож".

Ту су и Никола Љуца, Игор Стоименов и Милан Тодоровић за четврти наставак "Бесе", Далибор Матанић за шести "Подручја без сигнала",

Далибор Матанић за шести "Шутње", Момир Милошевић за шести "Блока 27" и Горан Станковић за девети "Нечисте крви".

У конкуренцији "Најбољи сценарио за епизоду - комедија" су Феђа Исовић за први наставак "Луд, збуњен, нормалан", Бобан Јевтић и Никола Којо за трећи "Чудних љубави", Тонћи Кожул и Зоран Лазић за трећи "Мркомира И" и Никола Пејаковић за пети "Адвокада".

"Најбоља режија за епизоду - комедија" може припасти Саши Хајдуковићу за шести наставак "Адвокада", Елмиру Јукићу за први "Луд, збуњен, нормалан", Николи Који за први "Чудних љубави" или Сњежани Трибусон за трећи "Мркомира И".

Сарајево филм фестивал је награде за серије успоставио прошле године, са циљем промоције и одавања признања најквалитетнијим регионалним телевизијским серијама приказаним у протеклих годину дана.

Церемонија дођеле награда "Срце Сарајева" за телевизијске серије биће одржана у оквиру 28. Сарајево филм фестивала, који ће бити одржан од 12. до 19. аугуста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана