У трци за награду „Златна Арена“ 13 играних серија

Танјуг
Промо фотографија серије "Каљаве гуме"
Foto: telegraf.rs | Промо фотографија серије "Каљаве гуме"

БЕОГРАД - Дирекција фестивала играних телевизијских серија „Федис“ саставила је листу од 13 наслова који ће се такмичити за награду „Златна Арена“ у 11. издању те манифестације, према одлуци селектора и Организационог савјета.

У конкуренцији се налазе ТВ серије премијерно приказане у сезони 2020/2021 на ТВ станицама у Србији, међу којима су комедије „Каљаве гуме“ Миодрага и Мие Ћертић (РТС 1), те „Камионџије Д.О.О.“ Филипа Чоловића (РТС 1) и „Златни дани“ Марка Сопића (Суперстар ТВ, Пинк), оба серијала према сценарију покојног аутора Гордана Михића.

Такође су у селекцији за награде трилер серије „Једини излаз“ Дарка Николића (Суперстар ТВ, РТС 1), „12 речи“ Јелене Столице (Суперстар ТВ, Прва), „Кости“ Саше Хајдуковића (РТС 1), „Калкански кругови“ Милана Караџића (Суперстар ТВ, РТС 1), „Породица“ Бојана Вулетића (Суперстар ТВ, РТС 1).

За главну награду ће се борити и теленовела „Тајне винове лозе“ групе аутора и редитеља (Суперстар ТВ, РТС 1), као и криминалистичка прича „Клан“ Бобана Скерлића (Суперстар ТВ, РТС 1).

Како је данас у тренду да се домаћи биоскопски филмови претварају у серије, тако ће се у конкуренцији наћи остварења „Викенд са ћалетом“ Мирослава Момчиловића (Нова С) као серијал из 7 епизода, „Четири руже“ Василија Никитовића (Прва) из 6 епизода, и „Мама и тата се играју рата“ Гордана Кичића (РТС 1) од 10 наставака, према филму „Реална прича“

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана