У трци за фотељу директора Дјечијег позоришта Републике Српске Станивук и Бјелошевић

М. П.
У трци за фотељу директора Дјечијег позоришта Републике Српске Станивук и Бјелошевић

Бањалука - Резултати конкурса за избор директора Дјечијег позоришта Републике Српске биће ускоро познати, а комисија Министарства просвјете и културе Републике Српске, како смо сазнали, бираће између два кандидата, Вује Станивука и Предрага Бјелошевића.

Бјелошевић је на челу ове културне институције већ 23 године, а како је истакао, желио би још један мандат који би искористио да заврши битне започете послове.

- До краја године планирамо да поставимо представе за тинејџере, па за дјецу, одржимо међународни фестивал. У плану су и велики пројекти за идућу години, који би били својеврсна круна моје каријере у овој институцији којој сам, надам се, поставио добре темеље за даљи напредак - казао је Бјелошевић.

С друге стране, Станивук има такође велике амбиције када је у питању функционисање ове театарске куће, поготово када је у питању његово финансирање.

- Врло је битан моменат менаџмента у култури у данашњим временима, тако да бих се ја посветио том дијелу функционисања ове културне институције, ако будем изабран за директора - казао је Станивук и нагласио да не би занемарио ни умјетнички дио, гдје би ангажовао стручњаке да наставе на темељима који су већ добро изграђени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана