У такмичарском програму Кустендорфa филм Марка Грбе Сингха

Срна
У такмичарском програму Кустендорфa филм Марка Грбе Сингха

Мокра Гора - У такмичарском програму "Кустендорф" фестивала, који се одржава на Мећавнику на Мокрој Гори, вечерас ће бити приказан филм "Да је по мом било, никад не бих отишао", редитеља Марка Грбе Сингха из Београда.

Грба каже да филм говори о двојици Сомалијаца који су "заглављени" на Балкану, на српско-румунској граници и чекају неко вријеме.


"Филмско време је један дан, чекају ноћ да пређу у Европску унију", каже Грба, којем је ово друго учешће на "Кустендорфу".

Он је навео да кратка верзија филма траје 15 минута, да је снимана без дијалога и да приказује само стања и радње ликова прије него што ће отићи кући.

"Филм је нешто између играног и документарног и глумци су заиста праве избеглице, али радња напредује кроз режирану сцену и све ово је хибрид једног документарног филма", рекао је Грба.

Он је додао да је филм припреман непуне двије године, јер постоји и дужа верзија филма.

Грба каже да би му било најдраже да сниматељ филма Марко Миловановић добије неко признање, те подсјећа да је филм већ раније добијао награде.

"На жКустендорфж долазим већ седам година и овде се сваки пут осећам све боље. Када год дођем, упознам нове људе, туристе, глумце, учеснике и сваки пут приметим нешто ново у овом простору", закључио је Грба. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана