У сриједу промоција аудио-књиге поема Даре Секулић

Срна
У сриједу промоција аудио-књиге поема Даре Секулић

Источно Сарајево - У Културном центру Источно Ново Сарајево у сриједу, 17. августа биће одржана промоција аудио-књиге поема "Удари мора", аутора Даре Секулић, у издању Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске, а у продукцији Форум театра Источно Сарајево.

Ово је прво аудио-издање поезије познате књижевнице Даре Секулић, настало на иницијитаву директора Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске Желимира Радиновића, са идејом да се поезија приближи слијепим и слабовидим лицима и на тај начин им се омогући да уживају у звучном доживљају поезије кроз изговорени стих и музику, саопšтено је из Форум театра.


"Оно šто велича поезију Даре Секулић, као њена битна компонента је њено стално куšање да сублимиšе енергију пјесничког језика и слика, да збије њихове лирске референце у коријен пјесме и тако не дозволи распрскавање поетске грађе. Она има танани осјећај за артикулацију језичког блага и заборављеног семантичког сјаја у њему, те се њене пјесме доимају као дубоко проживљене и иšчиšћене фантазме у откуцајима колективног пулса", наводи се у саопšтењу.

У програму учествују Дара Секулић, наратор поеме Александра Митрић-Штифанић и директор Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Републике Српске Желимир Радиновић.

Почетак промоције заказан је у 19.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана