У широм избору за НИН-ову награду 43 романа

Срна
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - У ширем избору за престижну књижевну награду "Роман године" београдског недјељника НИН нашла су се 43 романа, саопштено је из овог недјељника.

Петочлани жири, предвођен Теофилом Панчићем, начинио је прву селекцију и одабрао наслове за шири избор од укупно 196 романа који су испунили пропозиције.

Име 68. добитника најпрестижнијег домаћег књижевног признања које овај недјељник додјељује од 1954. године, жири ће саопштити у понедјељак, 24. јануара.

Претходно ће у НИН-у од 13. јануара бити објављен списак наслова који улазе у ужи избор, као и кратки описи тих књига, а имена финалиста и разговори са њима у броју од 20. јануара.

Досадашњи лауреат је књижевник Светислав Басара који је прошле зиме награђен за роман "Контраендорфин" у издању Лагуне.

У саставу жирија су Марија Ненезић, Иван Миленковић, Марјан Чакаревић, Бранко Кукић и Теофил Панчић /предсједник жирија/.

У конкуренцији су се нашли романи изашли у издањима издавачких кућа Лагуна, Бука, Агора, Пресинг, Академска књига, Сребрно дрво, Логос, Лом, Службени гласник, Партизанска књига, Чаробна књига, Имприматур, Албатрос плус, Прометеј, Књижевна радионица Рашић, Архипелаг, Трећи трг, Нишки културни центар, Дарма букс и Зенит букс. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана