У Приједру промовисана пета књига писца из Параћина Стефана Симића

Срна
У Приједру промовисана пета књига писца из Параћина Стефана Симића

ПРИЈЕДОР - Пета књига младог писца и социолога из Параћина Стефана Симића “Повратак човеку-живети живот” промовисана је вечерас у приједорској Галерији “Сретен Стојановић”.

Аутор књиге и домаћин вечери истакао да је нова књига збирка његових најбољих текстова објављених у посљедње двије године.

“То је антологија јер ја објављујем најбоље текстове преко интернета и моја уредница је изабрала неких стотинак најбољих који углавном говоре о женама, љубави и покушао сам да са њима покријем читав овај регион”, рекао је Симић.

Гост вечери био је рецензент књиге Славен Требовац који је новинарима рекао да се Симић изражава поетском прозом о најактуелнијим друштвеним темама, незадовољству појединца, колективној свијести.

“У његовом писању су доминантне теме о положају и улози жене, дакле социјалној, полној улози, мушко-женским односима и када би сад изналазили посебност његовог стваралаштва које има крајње једноставан језик и тако допире до читалачке публике, рекли бисмо да је то посебан поглед на женску природу - жена као вриједност и њена улога у друштву”, рекао је Требовац.

Симић је прву књигу “Пустите нас” објавио 2012. године. Већ годинама објављује своју поезију и прозу на интернету, као и импресије и записе из свакодневног живота.

Пажњу јавности у Србији, али и у другим земљама бивше Југославије, привукао је специфичним стилом писања и интересантним начином изражавања на својим наступима, за које каже да су интерактивне промоције и својеврсни театар искрености.

Стефан Симић је имао наступе у готово свим већим градовима бивше Југославије и књижевне вечери у Београду, Загребу, Сплиту, Подгорици, Бањалуци, Сарајеву, Скопљу, Новом Саду...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана