У Музеју Козаре излажу домаћи умјетници

Срна
У Музеју Козаре излажу домаћи умјетници

Приједор - У Музеју Козаре вечерас је отворена изложба радова чланова Удружења ликовних умјетника из Приједора којим је обогаћен садржај манифестације "Љето у Приједору".

Предсједник Удружења Борис Еремић је истакао да је ово четврта изложба приједорских ликовних и визуелних умјетника.


"Удружење са овом изложбом показује своју зрелост, а међу 26 аутора који су изложили своје радове имамо широк дијапазон радова и умјетника широке генерацијске лепезе", рекао је Еремић.

Он је потврдио да је селекцију радова тридесетак чланова извршио савјет Удружења ликовних умјетника.

Директор Музеја Козаре Зоран Радоњић је новинарима изјавио да ова изложба по свом карактеру, као већина колективних, има разноврстност као основни квалитет.

"Заступљене су скоро све ликовне технике и умјетнички и визуелни изрази, а оно што је посебно занимљиво јесте да изложба није жирирана и, с обзиром на то, радови су сасвим задовољавајући за представљање пред овдашњом публиком", каже Радоњић.

Изложбу је отворио замјеник градоначелника Приједора Миленко Ђаковић, који је изразио задовољство што се у свом граду још једном представљају овдашњи умјетници.

"Као што видимо, ријеч о богатству радова што још једном потврђује да је Приједор - град сликара јер он то заиста и јесте јер су овдје изникли аутори свјетског гласа", рекао је Ђаковић.

Изложба ће у Музеју Козаре бити отворена до 22. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана