У Добију представљена књига о Небојши Глоговцу

Срна
У Добију представљена књига о Небојши Глоговцу

ДОБОЈ - У Добоју је вечерас промовисана биографија великог српског глумца Небојше Глоговца под називом “Глоги”, новинара и публицисте Александра Ђуричића.

Ђуричић је за Глоговца навео да је био изузетан глумац и колоритан човјек.

“Особен. Непредвидив. Јаког карактера. Човек који је са истом страшћу којом је глумио писао и песме, правио шале, возио мотор, вајао, цртао”, рекао је новинарима Ђуричић.

Он је навео да је са задовољством истраживао Глоговчев живот, за који каже да је мјерећи људски животом трајао 49 година, а кроз богато културно остварење далеко више од тога.

Аутор је истакао да је на књизи радио око годину дана и да је дошао до много нових информација о Небојши Глоговцу, осим градских и глумачких дешавања.

Књига је промовисана у Умјетничкој галерији добојског Центра за културу и образовање, чији је директор Лидија Жарић рекла да је након љетне паузе вечерас и званично у овој установи отворена сезона културних дешавања.

Жарићева је за наредну седмицу најавила поставку ликовне колоније из Вишеграда, а током септембра и октобра бројне концерте класичне музике, као и позоришне представе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана