У четвртак о богатом опусу Бранка Брђанина Бајовића

Срна
Foto: Илустрација

ХАН ПИЈЕСАК - Књижевни портерт Бранка Брђанина Бајовића биће у четвртак, 24. фебруара, представљен у Народној библиотеци "Бранко Чучак" на Хан Пијеску.

Директор Библиотеке Озренка Ђурић Радуловић рекла је Срни да ће посјетиоцима ове књижевне вечери бити представљен богат стваралачки опус Бранка Брђанина Бајовића који пише поезију, прозу и драме, али и научне студије и друге радова из области позоришта и књижевности уопште.

"Наши читаоци и они који прате дешавања у области културе и књижевности памте професора Бајовића као уредника Дјела Бранка Чучка, у издању наше библиотеке, и цијенимо његову помоћ и савјете при организацији Чучковић књижевних сусрета", рекла је Радуловићева. Професор Филозовског факултета Универзитета у Истичном Сарајеву Бранко Брђанин Бајовић пише поезију, прозу, драме, студије, публицистику, есеје и критику.

Он је и драматург Народног позоришта Републике Српске. Члан је Удружења књижевника Српске, Удружења књижевника Србије, Драмских умјетника Српске и Удружења Филмских умјетника Србије, као сценариста и добитник је много награда за књижевно, драмско и радиофонско стваралаштво. Бајовићева дјела су превођена на руски, македонски, румунски, енглески и бугарски језик. Књижевно вече заказано је за 18.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана