У четвртак "Кочићев дан у Београду"

Срна
У четвртак "Кочићев дан у Београду"

БЕОГРАД - Манифестација "Кочићев дан у Београду" биће одржана у четвртак, 24. августа, најављено је данас из Представништва Републике Српске у Србији.

Манифестација ће почети у 11.00 часова полагањем цвијећа и прислуживањем свијећа код гроба Петра Кочића у Алеји великана на Новом гробљу у Београду, а у 12.00 часова цвијеће ће бити положено и на споменик Петру Кочићу у Чубурском парку гдје ће писци из Србије и Републике Српске говорити своје стихове у славу Кочића.


Традиционално књижевно вече "Змијање у Београду, Српска у Србији" биће одржано у свечаној сали Удружења књижевника Србије у 19.00 часова, а учествоваће писци Михаило Орловић, Сава Гуслов Марчета и Златко Јурић из Републике Српске, те Душка Врховац, Драган Огњановић, Гроздана Лалић, Милан Орлић, Мајо Даниловић и Биљана Тасић из Србије.

Програмима манифестације присуствоваће чукунунук Петра Кочића, београдски студент Стефан Аћимић.

"Кочићев дан у Београду" организују Удружење књижевника Србије и Представништво Републике Српске у Србији у сарадњи са Удружењем књижевника Републике Српске, као дио најстарије манифестације у области културе у умјетности у Српској - "Кочићевог збора".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана