У Београду премијерно изведена Матовићева композиција "На Врачару"

Срна
У Београду премијерно изведена Матовићева композиција "На Врачару"

БАЊАЛУКА- Композиција "На Врачару", аутора Младена Матовића из Бањалуке, премијерно је изведена на традиционалном Васкршњем концерту у крипти Храма Светог Саве у Београду.

"Указана ми је велика привилегија и част да се премијерним извођењем композиције `На Врачару` заврши концертни програм једног таквог културног и духовног догађаја као што је `Васкршњи концерт` у Београду", рекао је Матовић Срни.

Матовић је испричао да се ријечима не могу описати емоције које изазивају такви, не баш чести тренуци, које ће памтити до краја живота.

Домаћинима је захвалио на позиву, гостопримству и веома репрезентативном премијерном извођењу композиције.

Композицију "На Врачару" Матовић је компоновао на текст протођакона Младена Ковачевића, парохијског ђакона при Храму Светог Саве.

Композиција је посвећену Храму Светог Саве, а на крају концертног програма премијерно су је извели удружени хорови овог храма, којима је дириговала Катарина Станковић.

Концерт је одржан са благословом Његове светости патријарха српског Порфирија, а присуствовали су му Његово Преосвештенство епископ ремезијански Стефан, апостолски нунције у Србији надбискуп Санто Ганђеми, свештенство Архиепископије београдско-карловачке и многобројна публика.

Осим хорова Храма Светог Саве, на концерту су наступили и Дјечији црквени хор "Свети кнез Лазар" из Крушевца и Хор "Свети Серафим Саровски" из Зрењанина, а наратори овог културног догађаја су били глумци Милан Босиљчић и Тијана Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана