У Београду формирана радна група за Мирослављево јеванђеље

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Експертска радна група за преглед кодекса "Мирослављевог јеванђеља" одржала је данас конститутивни састанак у Министарству културе и информисања.

"У њеном саставу су еминентни стручњаци из области проучавања и познавања српског рукописног наслеђа професор доктор Ðорђе Трифуновић, академик Јасмина Грковић Мејџор и професор доктор Виктор Савић, виши научни сарадник из Института са српски језик САНУ", саопштило је министарство.

Радну групу за преглед ове "старе и ретке књиге од изузетног значаја" формирала је потпредсједница Владе Србије и министарка културе Маја Гојковић, каже се у саопштењу.

Како је наведено, "радна група ће у оквиру свог рада прегледати рукопис ''Мирослављевог јеванђеља'' и утврдити редослијед и континуитет текста и о томе сачинити Извештај Министарству културе и информисања".

"Преглед рукописа ''Мирослављевог јеванђеља'' биће обављен у складу са Стручним упутством о условима чувања и излагања ''Мирослављевог јеванђеља'' који је донијела Народна библиотека Србије", саопштило је министарство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана