У Бањалуци сутра изложба фотографија Јахорине

Срна
У Бањалуци сутра изложба фотографија Јахорине

ЈАХОРИНА- У Бањалуци ће сутра бити отворена изложба умјетничких фотографија Јахорине која ће посјетиоцима омогућити да ову планину осјете, не само као инвестиционо и инфраструктурно обогаћену туристичку дестинацију, већ и као мјесто инспирације, стварања и духовног надахнућа, саопштено је из Олимпијског центра "Јахорина".

Отварању изложбе у Банском двору, заказаном за 19.00 часова, присуствоваће директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић, Арт менаџер овог центра Марија Нишић и професор Академије умјетности у Бањалуци Драго Вејновић.

Изјаве за новинаре планиране су у 19.00 часова.

Умјетници су креирали фотографије Јахорине у оквиру умјетничке колоније "Јахорина опен спејс хаб", одржане у септембру прошле године, из дијела програма фотографске колоније "Валери Јахорине".

"Симбиозом планинске природе и умјетничког сензибилитета професора Вејновића и Нишићеве, те младих умјетника из Србије Ирене Јевтовић, Инес Златковић и Матије Николић настале су задивљујуће фотографије које на јединствен начин приказују планину као простор без граница, дајући јој другачији поглед, доживљај и ритам у односу на комерцијалне фотографије ове туристичке дестинације", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана