Твин Пикс: Нове епизоде стижу 2016.

B92
Твин Пикс: Нове епизоде стижу 2016.

Редитељ Дејвид Линч најавио је 6. октобра да ће режирати девет нових епизода култне серије Твин Пикс (Twin Peaks), које ће се на америчкој кабловској мржи Шоутајм (Showtime) емитовати 2016. године.

Дејвид Линч и Марк Фрост заинтригирали су претходних дана љубитеље серија твитовима са цитатом из серије “Dear Twitter Friends: That gum you like is going to come back in style! #damngoodcoffee.

А сада је и званично потврђено - једна од, тврде публика и критика, најбољих серија свих времена, вратиће се на мале екране у девет епизода, преносе свjетски медији.

"Мистериозан и веома посебан свет Твин Пикса вуче нас поново к себи", навели су Линч и Фрост, творци серије, у свом заједничком саопштењу.

"Веома смо узбуђени! Нека шума буде с вама", нашалили су се они.

Линч планира да режира свих девет епизода, а ко ће играти улоге још увијек није познатно. Он је уз саопштење додао и видео са Лором Палмер, у којем се најављује да ће радња серије бити смештена 25 година послије догађаја из ранијих епизода.

Снимање нових епизода требало би да почне тек слиједеће године.

"Шта још могу да кажем - ‘Твин пикс’ Са Дејвидом Линчом и Марком Фростом на ‘Showtimeу’ 2016. године", наводи у саопштењу Дејвид Невинс, предсједник "Showtime" мреже. "Да цитирам агента Купера: ‘Немам појма гдје ће нас ово одвести, али осјећам да ће то бити нешто дивно и чудно.’"

Шоутајм је најавио и да ће прије премијере нових епизода репризирати старе. Оригинална серија имала је двије сезоне и 30 епизода које су премијерно емитоване 1990. и 1991. године, прије него што је ABC отказао даље снимање.

Занимљиво је да је, не тако давно, у августу ове године, Линч говорио о могућем наставку серије. Приликом објављивања специјалног Блу-реј издања "Twin Peaks: The Entrie Mystery", Линч је на питање да ли постоји шанса да видимо шта се ново дешава у свету Твин Пикса, одговорио: "У неком другом животу - да!"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана