Трубач Паћо Флорес: Београдска филхармонија је међу најбољим оркестрима у Европи

Танјуг
Трубач Паћо Флорес: Београдска филхармонија је међу најбољим оркестрима у Европи

БЕОГРАД- Венецуелански трубач Паћо Флорес је рекао, пред вечерашњи (20:00) концерт са Београдском филхармонијом у Коларцу, да ће свирати са једним од најбољих оркестара у Европи и да припрема изненађење за посјетиоце.

Флорес је рекао Тан југу да је у питању "веома лијепо изненађење", какво иначе нема прилику да искуси класичарска публика, а пред први наступ са Београдском филхармонијом, после пар проба, каже да је то "предиван оркестар".

"Београд има по мени један од најбољих оркестара у Европи. Оркестар је запањујућ, веома прилагодљив", истакао је Флорес.

Београдска филхармонија у својој концертној сезони “На добром путу” стигла је до Хаване.

У распродатој Коларчевој задужбини под диригентском палицом Феликса Милденбергера вечерас ће изводити “Кубанску увертиру” Џорџа Гершвина, “Латинске игре” које је Ефраим Ошера специјално написао з Флореса, и “Жар птицу” Игора Стравинског.

Флорес је истакао да су "Латински плесови" "веома тежак комад, посебно за оркестре".

"Свираћемо са латино елементима, у ритму, са перкусијама и дувачима. Има много ритмова из Аргентине, Уругваја, Кубе, Порторика, као и из Русије. Биће веома лепо за публику да слуша 'Латинске плесове'", рекао је Флорес.

Упитан да ли је након неколико боравака и наступа у Србији упознат са нашом богатом традицијом свирања трубе, Флорес је рекао да је инструмент "присутан посвуда, трубачи га свирају са пуно талента".

"Знам људе који свирају виртуозне комаде. Можда не познају ноте, али осјећају музику фантастично. Једног дан бих волио да учим српску музику, јер овдје имате фантастичну културу", рекао је Флорес.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана