Тривић: И у Српској одржати Миленковићев мастер клас за младе умјетнике

Срна
Тривић: И у Српској одржати Миленковићев мастер клас за младе умјетнике

БАЊАЛУКА - Министарство просвјете и културе Републике Српске има жељу да виолиниста Стефан Миленковић и у Републици Српској, по узору на активности које се реализују у Србији, организује мастер клас за младе умјетнике који имају потенцијал да буду амбасадори Српске у региону и у свијету, рекла је данас ресорни министар Наталија Тривић.

Она је током састанка са Миленковићем у Бањалуци рекла да су умјетници и сви ствараоци у области културе најбољи амбасадори и да је због тога значајно да институције Српске обезбиједе могућност за пренос знања и искуства на млађе генерације.

Тривићева је истакла да ће сусрети са великим умјетницима као што је Миленковић утицати на њихову мотивацију да и они још више наставе да раде и да се труде у развоју знања и вјештина, саопштено је из Министарства просвјете и културе.

Она је са виолинистом разговарала о могућности сарадње на територији Републике Српске, али и о значају који има Први међународни музички фестивал "Бањалука фест", на којем ће овај умјетник вечерас наступати.

Миленковић је рекао да се радује сарадњи јер до сада није имао прилику да у Републици Српској држи мастер клас и да се нада да ће епидемиолошка ситуација омогућити да се сви планирани пројекти реализују у што краћем временском периоду.

Тривићева је поклонила Миленковићу кошуљу са змијањским везом, који се са поносом представља као свјетско културно добро и носи снажну симболику овдашњег културног насљеђа, које се преноси генерацијама од средине 19. вијека.

"Дио поклона су и нотни записи нашег академика Владе С. Милошевића, који су писани за гудачки квартет, а објављени у издању Академије умјетности Универзитета у Бањалуци", наведено је у саопштењу Министарства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана