Три награде за представу Потоп

Мирна Пијетловић
Три награде за представу Потоп

Бањалука - Бањалучко Студентско позориште освојило је три нове награде за представу "Потоп" и то на мултимедијалном фестивалу "Бункер фест", који је протекли викенд одржан у Клубу културе "Бункер" у бањалучком насељу Нова варош.

Према одлуци жирија, представа "Потоп" овјенчана је наградом за музику, коју је радио композитор Мирослав Јањанин, награда за интерпретацију припала је глумици Јелени Стојаковић, док је аутор ове представе Александар Пејаковић добио признање за тотал дизајн представе.

Ово је укупно двадесета награда за представу "Потоп", а било је ово десето извођење најнаграђиваније представе у историји бањалучког Студентског позоришта. 

- До сада је наш театар са овом представом гостовао у осам градова Приједор, Бугојно, Лакташи, Нови Град, Мостар, Модрича, Рибник, Нови Сад, а у Бањалуци представа је посљедњи пут играла на дан премијере 12. марта 2015. године у подрум сцени у Господској улици. Наредно, једанаесто извођење представе је 13. марта 2016. године на фестивалу "Златна кулиса" у Крагујевцу - саопштено је из управе бањалучког Студентског позоришта.

Први мултимедијални фестивал "Бункер фест" на којем је, поред драмског, приређен и ликовни, музички и књижевни програм, одржан је с циљем децентрализације културе, са поруком организатора да се култура у Бањалуци треба његовати и ван центра града.

Такође, жељели су Клуб културе "Бункер" у Новој вароши да приближе свим љубитељима културе те заинтересоване да анимирају да им се придруже како би заједнички осмислили програм који би био интересантан креативцима различитих интересовања.

Фестивал

Када је у питању "Бункер фест", организатори истичу да су задовољни посјетом те нагласили да је најпосјећенији био музички маратон ди-џејева. Публика је имала прилику да погледа изложбу "Реализам-модернизам" Лане Самарџија те ужива у вечери хумора и сатире.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана