Требиње као надахнуће

Р. Ми.
Требиње као надахнуће

Требиње - На Међународној ликовној колонији Ластва Требиње 2013. ствара 17 ликовних умјетника из БиХ, Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске и Француске.

Оснивач колоније академска сликарка Радмила Лиздек истиче да ова колонија постаје све препознатљивије културно обиљежје града на Требишњици. И ове године умјетници стварају у простору требињског Дома пензионера који им пружа одличне услове за рад.

- Сва дјела настала на ликовној колонији биће представљена на јединственој изложби половином августа под платанима. Требиње ће и послије ове колоније остати богатије за још доста нових слика различитих техника и формата, које плијене својом оригиналношћу и љепотом - каже Лиздек.

Радови ће остати у фундусу Међународне умјетничке колоније “Ластва”, а требало би да буду смјештени у Музеју, чије је отварање у плану још од првог сазива.

- Инспирација за слике је још тајна. Требиње је леп град, очекујем да ће нешто фино да се догоди, а онда ће доћи и инспирација - каже вајар из Београда Здравко Јоксимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана