Требиње: Аплаузи за Сумњиво лице

Ратомир Мијановић
Требиње: Аплаузи за Сумњиво лице

Требиње - Позориште испуњено до посљедњег мјеста, громогласни аплаузи и добро позната прича Бранислава Нушића обиљежили су премијеру представе "Сумњиво лице" у режији Жељка Милошевића у Културном центру у Требињу.

Глумци Стеван Шербеџија, Наташа Перић, Марија Пикић, Владан Поповић, те Иван Скоко, Рајко Марчета, Игор Гудељ, Марко Недељковић и Владимир Нићифоровић у понедјељак увече су показали снагу својих умјетничких креација.

Млади глумци са академија из Бањалуке и Мостара успјешно су, након више од пола вијека, уз подршку радника Културног центра Требиње, приредили професионални позоришни комад требињске продукције.

- Одлично одиграној представи претходио је напоран рад. Требало је окупити људе са разних страна и овом приликом им захваљујем на свему што су урадили, као и менаџменту Културног центра - казао је Милошевић и додао да му је велико задовољство што је дио поменутог позоришног пројекта.

Нада се, како је рекао, да ће представа "Сумњиво лице" отворити озбиљна размишљања о професионалној сцени у Требињу.

- Раније је било сличних, полупрофесионалних покушаја, мање или више успјешних, међутим, ово је заиста крупан корак за Требиње, а надам се и са позитивним посљедицама за наш позоришни живот - казао је Милошевић.

Глумица Марија Пикић, прва Требињка која је учествовала на Канском фестивалу, у представи "Сумњиво лице" тумачи лик Марице.

- Ова представа је и прилика да се отворе нека важна питања о будућности позоришта у Требињу. Овај комад је прилика да публика из Требиња види шта значи позоришни професионализам и колико је лијепо имати на репертоару у свом граду професионалну представу, која може да живи, путује даље и представља Требиње у другим срединама - рекла је Пикићева.

У представи, чију је адаптацију урадио Павле Јозић, музику Божидар Бобо Вучур, костиме Ивана Курешевић, а лекторисање Олгица Цице, поред Пикићеве глуми и Игор Гудељ из Требиња.

- Презадовољан сам. Захваљујем публици што је дошла у великом броју јер то нисмо очекивали - рекао је Гудељ и додао да се нада да ће позоришни живот ове представе бити успјешан.

Приоритети

Директор Културног центра Дејан Бодирога рекао је да је представа "Сумњиво лице" добар пројекат, али и доказ да Требиње, поред аматерског и пионирског позоришта, има потенцијала и амбиције за професионалном сценом, што ће бити приоритет у будућности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана