Трансформерси залудјели свијет

Цвија Мркоњић
Трансформерси залудјели свијет

Бањалука - Нови, четврти наставак популарне франшизе "Трансформерси" Мајкла Беја напунио је свјетске и домаће биоскопе и до сада зарадио 300 милиона долара.

Вјерни фанови похрлили су да што прије погледају филм "Трансформерси: Доба изумирања".

Портпарол бањалучког мултиплекса "Палас" Марина Поповић подсјећа да је филм претпремијерно приказан 25, а премијерно 26. јуна у Бањалуци.

- Бројни љубитељи ове познате приче дошли су да погледају нову авантуру атрактивних машина будућности и показали да овај серијал има вјерне фанове. Међутим, напета радња и атрактивни 3Д ефекти привукли су и нову публику - рекла је Поповићева.

Увјерена је да ће "Трансформерси" у домаће биоскопе привући још много љубитеља који су још као дјеца гледали истоимени цртаћ.

Петар Анђелковић каже да је велики обожавалац филма још од првог дијела и да му се сваки нови више допада.

- Увијек идем на премијеру пошто сам заљубљеник у "Трансформерсе" и надам се да ће бити још много наставака - навео је Анђелковић.

Четврти дио је само првог викенда приказивања у Америци зарадио 100 милиона долара и то је први пут ове године пошло за руком неком филму. У Кини, гдје је сниман дио овог остварења, такође руши рекорде са 90 милиона, а у остатку свијета протеклог викенда зарадио је 210 милиона долара.

Глумачку екипу предводи Марк Валберг, а ту су и стари, омиљени јунаци - роботи Оптимус Прајм и аутоботи, као и негативац Мегатрон.

Прича "Доба изумирања" почиње послије епске битке која је оставила град у рушевинама, али је свијет спасен. Док сви покушавају да врате своје животе у нормалне токове појављује се сумњива група људи са жељом да контролише ток историје. Међутим, древна и моћна опасност престрави становнике Земље и тада настаје заплет филма.

Изазов

Робот херој Оптимус Прајм и његови аутоботи уз помоћ нове екипе људи у четвртом наставку супротстављају се најстрашнијем изазову до сада. Уплетени су у рат између добра и зла који доводи до завршне борбе широм свијета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана