Традиционални новогодишњи концерт студената Музичке академије

Срна
Традиционални новогодишњи концерт студената Музичке академије

Источно Сарајево - Студенти Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву одржали су вечерас традиционални Новогодишњи концерт у Источном Сарајеву.

Дјела Моцарта, Шуберта, Брамса и других свјетских, али и домаћих аутора, извело је 15 студената, међу којима су гости са Музичке академије у Сарајеву.

Продекан за умјетнички и научно-истраживачки рад Биљана Штака истакла је да је студенте који су наступили одабрао стручни жири Академије.

Она је најавила да је за наредну годину планирано да Музичка академија буде представљена и ван граница Републике Српске и БиХ.

"То је пројекат који је управо окончан и уколико до тога дође одржаћемо велики гала концерт ван граница БиХ. Није још утврђено тачно гдје, али је могуће да то буде чак и у Бечу", истакла је Штака.

Она је подсјетила да студенти и професори Музичке академије, осим на домаћим музичким манифестацијама, учествују и на значајним европским и свјетским такмичењима и остварају запажене резултате, промовишући тако и Академију и Универзитет у Источном Сарајеву.

Према њеним ријечима, на Академији студира око 250 студената из Републике Српске, БиХ, Србије, Црне Горе.

"Упркос тешким временима успијевамо да задржимо интерес за студирање на Академији, али и квалитет који је препознат у региону", нагласила је Штака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана