Топ је био врео у трци за награду

Агенције
Топ је био врео у трци за награду

Сопот - У такмичарском програму 43. филмског фестивала СОФЕСТ, који ће бити одржан од 1. до 5. јула у Сопоту, биће приказано шест филмова.

Међу њима је и остварење "Топ је био врео" у режији Слободана Скерлића које је аутор снимио инспирисан истоименим романом Владимира Кецмановића. Већи дио филма снимљен је у Републици Српској, а дио екипе чине глумци из РС.

Вршилац дужности директора Дирекције београдског ФЕСТА-а Градимир Димитријевић каже да ће фестивал отворити пројекција филма "Војна академија 2" редитеља Дејана Зечевића у такмичарском програму.

У овој селекцији биће приказани и "Мамула" Милана Тодоровића, "Одумирање" Милоша Пушића, "Гдје је Нађа" групе аутора и "Кад љубав закасни" Ивана Стефановића.

У ревијалном дијелу, поводом обиљежавања 150 година од рођења Бранислава Нушића, биће приказани филмови "Сумњиво лице", "Др", "Народни посланик" и "Масмедиологија на Балкану" снимљени по дјелима славног српског комедиографа. На репертоару су и остварења за дјецу "Легенда о Сарили", "Мала велика панда" и "Амазонија".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана