Том Холанд у улози Спајдермена

Приредила: Александра Маџар
Том Холанд у улози Спајдермена

Лос Анђелес - Потрага за Спајдерменом је завршена, а ново лице Питера Паркера, човјека паука, је глумац Том Холанд.

Звијезда филма "Немогуће" играће популарног суперхероја у новом наставку франшизе коју ће режирати Џон Вотс, а који у биоскопе стиже у јулу 2017. године.

Студио "Сони" најавио је да ће филм, који још нема наслов, публици понудити нешто сасвим ново. Од 2002. године снимљено је пет филмова у оквиру серијала који је досад инкасирао четири милијарде долара. У улози Спајдермена претходно су били Тоби Мегвајер и Ендру Гарфилд.

Деветнаестогодишњи Холанд познат је и по улогама у трилеру "Опасан позив" и Би-Би-Сијевој серији "Вучје легло", адаптацији романа Хилари Мантел. Публика ће у децембру имати прилику да га види и у филму "In the Heart of the Sea " Рона Хауарда.

Компанија "Сони" постигла је договор са студиом "Марвел" да се Спајдермен поново врати у филмове ове "Дизнијеве" компаније.

- Нови Спајдермен ће се појавити у сљедећем "Марвеловом" филму, у склопу "Марвеловог кинематографског свијета" - саопштио је "Сони", додајући да ће се човјек паук највјероватније већ наћи међу јунацима трећег наставка филмова "Капетан Америка" - "Грађански рат".

Извршни директор "Дизнија" Роберт Ајдер, у чијем је власништву студио "Марвел", рекао је да су сви пресрећни јер имају прилику да у сарадњи са "Сонијем" врате ову икону у "Марвелов" свијет, те да им то пружа прилику за даљи развој франшизе.

Претходна два филма о Спајдермену, у режији Марка Веба, који се се у биоскопима појавили 2012. и 2014. године, зарадили су близу 1,5 милијарди долара широм свијета.

И у првом и у другом дијелу филма специјални ефекти су били нешто што допуњује причу о суперхероју. Електро, зликовац против кога се бори Спајдермен, био је најзахтјевнији лик када су ефекти у питању.

Било је потребно визуелно представити како он успијева да ствара електрицитет. Жељели су да направе нешто невиђено па су облике, боје и нијансе тражили у природи, тј. посматрању Млијечног пута, муња итд.

Њујорк је увијек био Спајдерменов град. Од рођења, током одрастања, као и у средњој школи и на универзитету. Снимање филма је комплетно урађено у овом граду, што овај филм издваја од осталих у овој франшизи.

Филм је привукао велики број посматрача, који су присуствовали снимању како би видјели једног од најомиљенијих хероја. Љубав према хероју кога памте из времена су док још били клинци, окупила је екипу како би направили најбољи филм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана