Тмина премијерно изведен у Бањалучком студентском позоришту: Драма отворила врата мрака

Агенције
Тмина премијерно изведен у Бањалучком студентском позоришту: Драма отворила врата мрака

Бањалука - Драмски комад "Тмина" Милана Џиде, који је редитељски обликовао Александар Пејаковић, премијерно је изведен на Подрум сцени у продукцији Бањалучког студентског позоришта.

Публика је у понедјељак увече дугим аплаузом поздравила глумце Ену Радовановић и Драгана Вучића, који су студенти четврте године глуме на Академије умјетности у Бањалуци, у класи професора Жељка Митровића.

У центру пажњу приче, чији је расплет убиство, јесу идеје које се налазе у главама главних јунака. Посебне похвале иду на рачун глумачке креације Ене Радовановић, која тумачи лик Марије - дјевојке која прелази пут од жртве до убице.

- Наш задатак је био да те идеје буду доступне уживо свакоме ко жели да их чује. Јер донијети смрт на сцену можемо само ако увјеримо публику да су те идеје болесне - рекао Александар Пејаковић. Дан послије премијере глумце и руководство Бањалучког студентског позоришта примио је министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић поводом освајања награда на многобројним позоришним фестивалима у земљи и региону.

А. Г.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана