Телевизијска серија "The Mandalorian" добија стрип адаптацију

Б.П.
Телевизијска серија "The Mandalorian" добија стрип адаптацију

ЛОС АНЂЕЛЕС - На странци Starwars.com, званично је најављено да ће издвачка кућа "Марвел", објавити стрип адаптацију прве сезоне серије "The Mandalorian" од осам бројева.

Стрип ће бити објављен у јуну, писаће га сценариста Родни Барнс, а цртаће Жорж Жанти. Сваки број ће одговарати једној од првих осам епизода франшизе и биће прилика да се из новог угла поново проживе све авантуре Мандо ратника и бебе Јоде под именом Грогу.

Сваки број ће изаћи са различитим варијантама насловница. Насловницу првог броја потписаће Ади Гранов, док Барнс каже да је ово посао из снова сваког сценаристе.

- The Mandalorian" прича обухвата толико много ствари око којих сам страствен! Волим вестерне, фантастику, научну фантастику, комедију, драму… то је посао из снова за сваког писца. Стварно сам срећан што сам изабран за ову позицију - рекао је  Барнс, док је његов компањон на послу Жанти рекао да је он стари заљубљеник у овај универзум.

-Увјек сам мислио да је стил умјетника веома сличан стенографском писању. То је врло субјективно. Оно што уносим у "Star Wars", су моји детаљи и моја љубав према далекој, далекој галаксији. Волим да цртам све те специфичне мале детаље. Мој стил је одувијек био оријентисан на детаље, а са Мандалоријанцем има толико тога да се уради са ликом и позадином, и једва чекам да визуелно додам ионако богату таписерију која чини овај универзум-рекао је Жанти.

Такође постоји велика вјероватноћа да ће стрип адаптација Мандалоријанца бити пут ка новим, оригиналним авантурама овог лика у стрипу, те да ћемо у блиској будућности видјети и друге стрип авантуре о ловцу на главе по имену Ђин Дјарин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана