Театар из Бугојна подигао завјесу у Дому омладине

Александра Маџар
Театар из Бугојна подигао завјесу у Дому омладине

Бањалука - Комад "Ја или неко други", по тексту Маје Пелевић, Театра "Федра" из Бугојна отворио је позоришну сезону бањалучког Дома омладине.

Представу, коју је у пуној сали публика у сриједу увече подржала дугим и јаким аплаузом, режирао је Амел Угарак.

Када је ријеч о редитељским потезима којима се служио, овај млади умјетник истиче да се водио само личним осјећањима.

- Веома сам задовољан реакцијама публике и драго ми је што је сала била пуна - додао је Угарак.

Сматра да се овај комад тиче сваког појединца, колико и њега самог, те да се ријетко одлучи да режира представу која нема снажну друштвену поруку.

- Комад "Ја или неко други" заправо је прича о ономе што се догодило и како се догодило, а да нико то није видио ни чуо, а опет сви тачно знају гдје, како, кад и зашто се догодило - објаснио је Угарак.

Подсјетио је и на 1963. годину када је основан Театар "Федра", који је тада био одредница за квалитетно и забавно провођење времена.

- Данас је друга ријеч заузела то мјесто ,"телевизија", тачније ТВ, јер гдје год на свијету упишете ова два слова, сви ће знати шта мислите - казао је он.

Осврнуо се и на 22. новембар 1963. године, само један дан прије званичног оснивања "Федре", када је  убијен Џон Ф. Кенеди.

- Тај догађај су забиљежиле ТВ камере и до данас је то најприказиванији снимак неког догађаја на свијету. Од тог дана ништа више није исто. Не због тога што је Кенеди умро, него због тога што је "телевизија" постала нешто сасвим друго. Од тог дана све иде "уживо" - сматра редитељ.

Сарадња

- Имамо веома добру и успјешну сарадњу са Бањалучким студентским позориштем и увијек их радо угостимо, као и они нас. Ово гостовање била је изузетна прилика да се почне прича о нашем копродукцијском пројекту. Надамо се да ће и то бити још један добар умјетнички подухват, на обострано задовољство - рекао је Амел Угарак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана