Театар фест Петар Кочић члан европске фестивалске заједнице

А. М.
Театар фест Петар Кочић члан европске фестивалске заједнице

Бањалука - Театар фест "Петар Кочић" добио ознаку "Европа за фестивале, фестивали за Европу" за 2017. и 2018. годину, чиме је постао дио европске фестивалске заједнице.

Фестивали којима се додјељује ова ознака квалитета одабрани су на конкурсу, а званично проглашење биће уприличено у Висбадену 4. маја. Апликацију Театар феста "Петар Кочић" одобрила је међународна порота, након успјешне процјене стручњака.

"Европа за фестивале, фестивали за Европу" програм је Европске комисије, који је иницирала Европска асоцијација фестивала с циљем стварања европске платформе фестивала.

Директор Народног позоришта Републике Српске Ненад Новаковић рекао је да се Театар фест "Петар Кочић", након 20 година постојања, изборио за ово значајно признање квалитетном селекцијом представа и односом према позоришној умјетности.

- Прошли смо апликацију за ово признање и сада смо дио те асоцијације, што значи да постајемо видљивији, препознатљивији и значајнији на мапи европских позоришних фестивала -  рекао је Новаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана