Светлана Бојковић за Глас Српске: Јако верујем у позоришну катарзу

Александра Маџар
Светлана Бојковић за Глас Српске: Јако верујем у позоришну катарзу

Бањалука - Интелектуално моћна, својим понашањем и свим оним што јесте, дефинише појам - дама, како на сцени, тако и у приватном животу, бесконачност талента који може да живи у људском бићу Светлана Бојковић показала је безброј пута.

Глумица која је деведесетих година  била највећа домаћа телевизијска звијезда захваљујући улогама у изузетно популарним ТВ серијама Синише Павића 2011. године преселила се у Хелсинки, па је само с времена на вријеме долазила у Београд. Баш пред Нову годину, случајним позивом затекли смо је у Београду. И сваки пут када се јави, онај добро познат глас који је на нејвјероватан начин креирао лик сестре Антонија у "Срећним људима" пријатно и сусретљиво одговори на сва питања.

Овај пут Светлана је за "Глас Српске" говорила је о догађајима који су обиљежили 2015. годину, шта очекује од нове године, о позоришту и личним глумачким изазовима.

- Ову годину са којом се поздрављамо памтићу по миру. Врло лепо сам је провела у Финској. Целу годину сам провела ван земље, са кратким посетама Београду - казала је Светлана.

Као и свака поносна мајка, годину ће памтити и по успјесима њене кћерке глумице Катарине Жутић.

- Много су ме обрадовале награде које је моја кћерка ове године примила, Стеријина награда и награда коју је добила у Ужицу, за једну улогу Ерне у представи Атеља 212 "Казимир и Каролина". Биле су то за мене јако радосне вести, а у 2016. години желим да се вратим кући у Београд - истиче велика српска глумица.

Када је ријеч о њеној глумачкој каријери, каже да је многе улоге одиграла, али да још увијек осјећа своју глумачку свјежину и радост играња.

Чак и када се каже, да је позориште у кризи, објашњава Светлана, оно увијек одолијева.

- Ако театар постоји више од 2000 година неће се ни сада угасити. Верујем у позориште. Оно је увек имало своју функцију која траје, она не може да поправи и промени свет, али утиче на свест људи. Јако верујем у позоришну катарзу - нагласила је Бојковићева.

Публика у Бањалуци сваки пут са нестрпљењем чека играње комада "Госпођа министарка" у којем Бојковићева тумачи лик Живке. За овај комад који је на сцени Народног позоришта Републике Српске играо 99 пута и чека своје стото извођење увијек се тражи карта више. Светлана се изузетно радује доласцима у Бањалуку, али ипак, одласком Ђузе Стојиљковића са којим је у овом комаду дијелила сцену, више није исто.

- Размишљам ових дана о томе. Треба да се чујем са људима из вашег Народног позоришта да се договоримо како даље, шта су планирали. Волела бих да ту причу заокружимо, без Ђузе није исто, видећемо ко би могао да мења - објаснила је Светлана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана