Светислав Буле Гонцић за Глас Српске: Глумци из Српске велико откриће

Александра Маџар
Светислав Буле Гонцић за Глас Српске: Глумци из Српске велико откриће

Београд - Представа "Седам и по" била је једно од мојих најлепших искустава. Сјајни глумци из Бањалуке и Новог Сада били су за мене право откриће.

Овим ријечима за "Глас Српске" српски глумац Светислав Буле Гонцић описује рад на копродукцијском пројекту, захваљујући којем је играо на даскама Народног позоришта Републике Српске.

Ријеч је о комаду Мирослава Момчиловића у режији Дарјана Михаиловића, који је окупио глумце Народног позоришта РС, Атељеа 212 и Новосадског позоришта/Ујвидеки синхаз.

- Моје искуство ми говори да Српска и Бањалука имају здрав и креативан културни и социјални живот. А то је најважније од свега - да постоје креативни људи. Бањалуци они сигурно не недостају - истакао је Гонцић.

Иако ова представа није доживјела много извођења, Гонцић је указао на то да живот представе на даскама често не зависи од глумаца.

- Упознавање, размена, дружење, радост, прави стваралачки контакти кроз рад на представи оно је што сваки глумац сматра вредним - сматра Гонцић.

Своје глумачке креације несебично је подијелио и по ко зна који пут показао у комаду "Хајдуци", по тексту Бранислава Нушића на сцени Омладинског позоришта "Дадов".

- Наравно да је најлепше радити са младим људима, јер њима и припада сцена. Играм Чеду Брду, једног од ликова из тог друштва које Нушић прати кроз своју причу. Он није имао много успеха у школи, али ни на другим пољима. Овај комад је забавна, лепа, емотивна прича пуна успомена и драгих сећања које сви имамо и због којих се, уосталом, и осећамо као људи - објаснио је глумац.

Још једну малу круну у својој богатој каријери Гонцић је ставио наступајући стоти пут у представ "Терапија" у Атељеу 212. Представа је састављена од исповијести осам различитих усамљених и несрећних људи, који трагају за љубављу и блискошћу и без престанка говоре, увјерени да се причом нешто може ријешити.

- То су људи које срећемо свакога дана, који живе поред нас, у нашој стварности која производи депресију, трауме, тугу и самоћу. Публика у сали тако постаје наш терапеут на заједничким сеансама кроз које покушавамо да дођемо до среће - рекао је Гонцић.

Анимирани филм

Гонцић је свој глас позајмио главном јунаку Шерману у анимираном филму "Господин Пибоди и Шерман 3D".

- Без обзира на то што се користи само једно од глумачких средстава - глас, све је исто као кад радите комплетан лик. Самим тим и задовољство је комплетно. Уз врхунску анимацију и феноменалну причу имаћемо прилику да се добро забавимо на радост свих нас, а нарочито наше најмлађе публике - казао је Светислав Гонцић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана